Снимка: Флагман Бедност и мизерия само на 30 километра от Бургас

...
Снимка: Флагман Бедност и мизерия само на 30 километра от Бургас
Коментари Харесай

Българска майка на 9 деца моли за зимни обувки на рожбите си, гледа ги с 1 лев дневно

Снимка: Флагман 

Бедност и бедност единствено на 30 километра от Бургас и Созопол са причина родители да не могат да изпращат децата си на учебно заведение. Липсата на работа е най-големият проблем на общините сред Бургас и Малко Търново. Децата се нуждаят от зимни обувки, от хранителни продукти… Много от хората там споделят, че живеят ден за ден на вересия и не могат да свържат двата края. До момента за бедстващото семейство са правени репортажи от малките екрани, само че без никакви продължителни позитивни резултати, написа „ Флагман “.

Българката Красимира – майка на 9 деца, пита политиците по какъв начин се гледа дете с 1,16 лева дневно. Тя и брачният партньор й разполагат с 550 лева на месец. Момиченцата по време на едно от телевизионните изявленията са по джапанки. Майката споделя през сълзи: „ Много ми е тежко, че не можем да се оправим с този живот! Много ми е тъжно, тъй като в случай че имаше работа, в този момент нямаше да молим за лепта. Съпругът ми взема 380 лв. от ВиК Созопол, аз получавам детски.

Не можем да си изхраним децата. Ходя от магазин на магазин, вземам на вересия храна, магазинерите започнаха да ме заплашват. Имаме хиляди левове дълг по магазините. Имах вяра, че някъде ще мога да си намеря работа, само че работа няма. Когато брачният партньор ми вземе пари, заплащам и отивам в различен магазин, с цел да взема различен дълг. Не скърбя, че съм дала 9 деца на тази страна. Съжалявам, че съм ги родила в тази страна. Първите 4 деца ги родих по Тодор-Живково време. Тогава медикаментите бяха безвъзмездни, многодетните майки бяха на респект, даваха се безвъзмездни билети за автобус.

Четирите деца не можах да схвана по какъв начин съм ги изгледала, не беше тежко. Но в този момент е изцяло друго, в този момент страната не се интересува за децата си. Винаги сме имали вяра, че България ще се оправи. Ако работех и аз, щяхме да се оправим. Посланието на Красимира Василева към всички българи: „ Ех, братя и сестри българи, помолих за помощ, като забравих, че в нашата страна всеки се избавя, както може! Не желаех милиони — единствено 4 чифта зимни обувки за децата, с цел да могат да вървят на учебно заведение!

Много биха ги изхвърлили в контейнера, само че не биха ги подарили! Вече месец споделям изявления като вик за помощ! Питате ме кой номер носят и до такава степен! Зная, че никой не е задължен, само че се чудя по този начин ли не останаха положителни хора в тази страна! Мисля, че повече обръщаме внимание на неприятните неща, които се случват! Моите деца ми споделиха, че никой няма да ми помогне, само че аз не им повярвах, тъй като имах най-малко малко вяра, че има към момента човечни и положителни хора. За страдание моите деца излязоха прави! Ето в този момент към този момент съм сигурна, че в България няма живот за Българските деца! “

“Нова Варна ” се свърза с Красимира Василева. Тя показа, че този път доста хора са се отзовали на молбите ѝ и сега няма потребност от облекла. “Дано да не секне ползата към моето семейство, обадиха ми се доре за работа. От един ресторант в Созопол. Отивам на изявление. Благодаря на всички ”, сподели многодетната майка. За контакти: Красимира Стоянова Василева, с. Зидарово, общ. Созопол, област Бургас, ул. „ Строителна “ 9 Децата се нуждаят от зимни обувки, от хранителни продукти… 

За контакти: 0894896906 — Красимира Стоянова Василева,  с. Зидарово, общ. Созопол, област Бургас, ул. “Строителна ” 9

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР